BAUSOFT
Pécsvárad Kft.

Bausoft fórum

A https://groups.google.com/forum/#!forum/bausoft címen levelező lista üzemel, elsősorban a programjainkkal kapcsolatos témákban, de szívesen teret adunk más, épületgépészeti témáknak is, amik közérdeklődésre tarthatnak számot. (A korábbi bausoft@epbd.hu fórum még 2016 január végéig üzemel.) Néhány szóban talán nem árt összegezni, hogy mi is az a levelezési lista.

A levelező lista olyan fórum, amihez bárki csatlakozhat, ehhez fel kell iratkozni a listára. A mi esetünkben ehhez nem kell mást tenni, mint egy levelet kell küldeni a bausoft+subscribe@googlegroups.com címre. A levél tárgya és tartalma lényegtelen, azt egy robot fogja feldolgozni. A robot küld egy válaszlevelet a jelentkezésre, amiben megerősítést vár, csak az után válunk valóban listataggá. A listáról leiratkozni hasonlóan lehet, csak ekkor a bausoft+unsubscribe@googlegroups.com címre kell a levelet küldeni.

A lista moderált, ami annyit tesz, hogy bárki, aki listatag, ha küld egy levelet a bausoft@googlegroups.com címre, azt a moderátor megvizsgálja, és ha valóban a lista témájához kapcsolódik, azt minden listatag megkapja. Ez egyben azt is jelenti, hogy késleltetve jelenik meg a levelünk.

Néhány további javaslat:

  • Törekedjünk a tömör, érthető megfogalmazásra, gondoljunk arra, hogy különböző felkészültségűek lehetnek a listatagok.
  • Ha egy témához a hozzászólásunk személyes jellegű, azt inkább ne a listára küldjük, hanem közvetlenül a címzettnek.
  • Ne legyünk türelmetlenek. A moderálás miatt, illetve mivel nem mindenkinek van folyamatos internet kapcsolata, lehet, hogy a válasz csak egy-két nappal később érkezik meg.
  • A válaszban célszerű idézni a levélből, amire válaszolunk, de csak annyit idézzünk, amennyi ahhoz szükséges, hogy mindenki, aki a listát rendszeresen olvassa, "képben legyen".
  • Lehet csatolni dokumentumokat is az üzenethez, de ebben legyünk mértékletesek és próbáljunk mindenki számára könnyen fogyasztható formátumokat használni (JPG, PDF, TXT).

Archívum

A korábbi fórum archívumát a követlező linkekkel lehet letölteni tömörített fájlokban. A könnyebb eligazodás végett havi bontásban (korai években éves bontásban) vannak a levelek kötegelve.

Letölthető fájl Mérete Tartalma Dátum
975.016 2007-2012 2015. április 29.
2.365.465 2013 2015. április 29.
733.534 2014 2015. április 29.
1.722.796 2015-2016 2016. január 7.

Vissza a kezdőlapra Utolsó módosítás: 2016. január 7.