BAUSOFT
Pécsvárad Kft.

GasNet Gázhálózat méretező program

A program belső gázellátó hálózatok hidraulikai méretezésére és a helyiségek légtérterhelés számítására szolgál. Kezel minden olyan elemet, amely a gázhálózat méretezési feladatában szerepel, így a szakaszok és fogyasztók mellett a fogyasztásmérőket és a nyomáscsökkentőket is.

A hálózatot alkotó fogyasztók, szakaszok és csomóponti elemek adatainak megadása, a programhoz kapcsolódó adatbázis és a szokásos beállításokat tartalmazó szakasz makrók felhasználásával gyorsan és rugalmasan történhet. A másoló funkciókkal az ismétlődő hálózatrészek többszöri beillesztése is egyszerűen megoldható.

screen

A hálózat méretezés során nem csupán a hidraulikai méretezés történik meg, hanem a program feladata valamennyi fogyasztónál a várható kilépési nyomás számítása is. A mértékadó terhelések és a légtérterhelések számításánál nem csupán a magyar Gáz- és Ojalipari Műszaki Biztonsági Szabályzat (GOMBSz), hanem a német DVGW és TRGI előírások alapján is végezhető a méretezés.

screen

A számítási eredmények mind táblázatokon mind a kapcsolási rajz segítségével megtekinthetők. A felhasználó ezeken a képernyőkön be is avatkozhat, módosíthatja a szakaszok átmérőjét, változtathat az alapadatokon.

screen

Tervezési variánsok feldolgozásához a program olyan szolgáltatásokat kínál, amelyekkel egy-egy terméket ki lehet cserélni más termékre, és az így módosított munkát újra lehet méretezni. A program adatbázisát folyamatosan bővítjük, a legfrissebb adatbázis honlapunkon folyamatosan elérhető, és onnan a programfrissítés is megoldható, illetve letölthető a program demo változata.

A program az anyagkigyűjtésen túl a költségvetés készítést is támogatja. Olyan kimenettel rendelkezik, amely az anyagkigyűjtés eredményeit azonosítókkal és mennyiségekkel tartalmazza, abból egy arra alkalmas költségvetés készítő program - ilyen például az MM.sys Számítástechnikai Bt. KönyvCalc programja - a költségvetést képes automatikusan előállítani.


Vissza a kezdőlapra Utolsó módosítás: 1999. szeptember 24.