BAUSOFT
Pécsvárad Kft.

Légforgalom számító

A program segítségével az épületekben kialakuló légforgalom számítható. A koncentrált paramétereket alkalmazó modell az egyes helyiségeken belüli légmozgással nem foglalkozik, csak a helyiségek közti és a külső légtér közt kialakuló áramlásokkal. A program a termikus felhajtóerőből, a szélnyomásból és a ventilátorok működéséből adódó hajtóerőket veszi figyelembe. Az egyes helyiségek, adott nyomású csomópontokként szerepelnek a modellben, ezeket kötik össze a légáramlásban résztvevő elemek. Ezek lehetnek nyílászárók, légbeeresztő elemek, légcsatornák, légrácsok, kémények, kürtők, ventilátorok, illetve egyedi elem is felvehető, megadva a nyomás-légmennyiség karakterisztikáját.

screen

A feladat jellege megköveteli, hogy könnyen lehessen különböző variációkat megvizsgálni a számítás során. Egy-egy új üzemállapothoz megváltoztathatók a hőmérsékletek, egyes szakaszok kizárhatók, nyílászárok nyithatók, zárhatók.

A program alkalmazható:

  • Helyiségek légcseréjének ellenőrzésére. Égéstermék elvezetés nélküli készülékek felállítási helyiségének szellőzését, az égéstermék hígulását lehet ellenőrizni.
  • Gravitációs szellőzések méretezésére.
  • Kémények működésének ellenőrzésére.
  • Épületek hő- és füstvédelmének ellenőrzésére.

Vissza a kezdőlapra Utolsó módosítás: 2012. február 29.