BAUSOFT
Pécsvárad Kft.

WaterNet32 Vízhálózat méretező program

A program belső vízellátó hálózat hidraulikai méretezésére használható. Egy rendszeren belül, együtt dolgozható fel a hidegvíz, használati melegvíz és cirkulációs hálózat. Kezel minden olyan elemet, amely egy vízhálózat méretezési feladatában szerepel, így a szakaszok és fogyasztók mellett vízmérőket, melegvíz termelőket, nyomásfokozókat, nyomáscsökkentőket és cirkulációs szivattyúkat.

A hálózat méretezés során nem csupán a hidraulikai méretezés történik meg, a HMV és cirkulációs rendszer vezetékeinek hőleadását is számítja a program. Ez a cirkulációs rendszer egzaktabb beszabályozását teszi lehetővé. A program feladata valamennyi fogyasztónál a várható kifolyási nyomás számítása, illetve a cirkulációs rendszer vízmennyiségeinek beszabályozására szolgáló szelepek beállítási értékeit meghatározni.

screen

A mértékadó terhelések számításánál nem csupán az MSZ 04-132-1991 "Épületek vízellátása" magyar szabvány előírásait veheti valaki figyelembe, hanem a német DIN 1988 szerinti számítás is választható. Az épület típusa bármely, a szabványokban szereplő kategória szerinti lehet.

A hálózatot alkotó fogyasztók, szakaszok és csomóponti elemek adatainak megadása a programhoz kapcsolódó adatbázis és a szokásos beállításokat tartalmazó szakasz makrók felhasználásával gyorsan és rugalmasan történhet.

screen

A számítási eredmények mind táblázatokon mind a kapcsolási rajz segítségével megtekinthetők. A felhasználó ezeken a képernyőkön beavatkozhat, módosíthatja a szakaszok átmérőjét, változtathat az alapadatokon.

screen

A programhoz tartozó másoló funkciókkal az ismétlődő hálózatrészek többszöri beillesztése, egyszerűen megoldható.
Tervezési variánsok feldolgozásához a program olyan szolgáltatásokat kínál, amelyekkel egy-egy terméket ki lehet cserélni más termékre, és az így módosított munkát újra lehet méretezni.

A melegvíz-termelőknél meghatározhatjuk az N igényszámot, majd ezt követően a szükséges tároló méretet.

screen

A program adatbázisát folyamatosan bővítve, ingyen adjuk a felhasználóknak. Honlapunkon ugyancsak elvégezhető a programfrissítés, illetve letölthető a program demo változata.

A program az anyagkigyűjtésen túl a költségvetés készítését is támogatja. Olyan kimenettel rendelkezik, amely az anyagkigyűjtés eredményeit azonosítókkal és mennyiségekkel tartalmazza, abból egy arra alkalmas költségvetés készítő program - ilyen például az MM.sys Számítástechnikai Bt. KönyvCalc programja - a költségvetést képes automatikusan előállítani. Ezt a költségvetést a felhasználó szabadon tovább bővítheti, változtathatja az igényeinek megfelelően.


Vissza a kezdőlapra Utolsó módosítás: 2017. szeptember 28.