WinWatt padlófűtések méretezése

A WinWatt fűtéstechnikai programcsomag alábbi változatai tartalmazzák a padlófűtések méretezése modult

<< Előző modul Következő modul >>

rigó

holló

kócsag

gólya

A padlófűtés méretezés két önálló munkarészben történik. A hőtechnikai méretezés során az egyes helyiségekbe szükséges fűtőmezők tervezése végezhető el. A program a rendszer típusa, a padlóburkolat ellenállása, az osztás sűrűsége és a fűtővíz túlhőmérséklet függvényében, táblázatban jeleníti meg a teljesítményt és a felületi hőmérsékletet. Ezekből tetszőleges méretű felületek kombinációja állítható össze. A programba épített optimalizáló algoritmus segít a kívánt hőleadást legjobban megközelítő kiosztás megkeresésében.

screen

A megtervezett fűtőmezők felhasználásával, a fűtőkörök összeállítása során, az azonos körbe tartozó mezőket kell megadni. A mezők tartozhatnak különböző helyiségekhez is, így a kör bekötő vezetékének a hossza és hőleadása is figyelembe vehető a számításkor. A számításnál mind a bifiláris vezetésű, mind a sorba kötött mezők lehűlései figyelembe vannak véve. A fűtőközeg hőfoklépcsőjének vagy tömegáramának a változtatásával az egyes körök ellenállása kiegyenlíthető. Ezeknek a változtatásoknak a hatása a hőleadásra automatikusan átvételre kerül.

screen

Az osztás alapján a program a csőhosszakat és a kiegészítő erndszerelemek mennyiségét is számítja, ami a költségvetés alapjául szolgál.


Utolsó módosítás: 2020. szeptember 22.