WinWatt hálózat hidraulika

A WinWatt fűtéstechnikai programcsomag alábbi változatai tartalmazzák a hálózat hidraulika modult

<< Előző modul Következő modul >>

kócsag

gólya

A rendszer hidraulikai méretezése során a programmal elkészíthető a tervdokumentáció részét képező beszabályozási terv. A program kezeli az olyan rendszerelemeket, mint a termosztatikus szelepek, strang szabályozó szelepek, túláramszelepek vagy nyomáskülönbség szabályzók.

Az egyes csőszakaszok a végpontjaik elnevezésével adhatók meg. Egy-egy szakaszra megadhatók a csőre, a csőszigetelésre, a szabályzó elemekre és az alaki ellenállásokra vonatkozó adatok.

screen

A bevitt szakaszok alapján a hálózat felépítését a program automatikusan elvégzi, hibás kapcsolódások esetén figyelmeztető jelzéseket kapunk. Az egyes szakaszok átmérőjét a program képes előméretezéssel meghatározni. A hidraulikai számítások elvégzése után a felhasználó feladata mérnöki döntésekkel a hálózatot úgy alakítani, hogy az hidraulikailag optimális legyen. Az ehhez szükséges átmérő változtatások funkcióbillentyűkkel könnyen elvégezhetők, a beavatkozás után automatikusan újra méretezi a program a hálózatot. Mivel a beavatkozások nem járnak a kézi számításoknál megszokott munkaigényes átszámításokkal, ezért a felhasználó több hálózatvariánst is megvizsgálhat, kiválasztva az optimálisat.

screen


Utolsó módosítás: 2020. szeptember 22.