WinWatt épületenergetika

A WinWatt fűtéstechnikai programcsomag alábbi változataihoz vásárolható kiegészítőként az épületenergetika modul

<< Előző modul Következő modul >>

cinege

pinty

fecske

rigó

sirály

holló

kócsag

gólya

A helyiségek geometriai méreteinek, hőveszteségének felhasználásával a program számítja az épület fajlagos hőveszteségtényezőjét és összeveti a felület/térfogat arány alapján megengedett követelményértékkel. A számítások a rendeletben meghatározott részletes módszer szerint történnek, vagyis az ablakokon keresztüli sugárzásos nyereség számítását is elvégzi a program.

screen

Az épület nettó energiaigénye és az egyes gépészeti rendszerek fajlagos energiaigénye alapján kerül meghatározásra az épület összesített energetikai jellemzője. Ezt veti össze a program az épület rendeltetése alapján előírt értékkel.

screen

Az egyes gépészeti rendszerek fajlagos energiaigény számításakor a hőtermelő teljesítménytényezője, a rendszer további elemeinek veszteségei és a segédenergia igények alapján számítja a program a rendszer fajlagos energiaigényét.

screen

A tanúsítási folyamat során az összesített energetikai jellemző és a megengedett értékek alapján minősíti a program az épületet.

screen

Számos funkció segít abban, hogy egyszerűen lehessen különböző változtatások hatásait figyelembe véve javaslatokat kidolgozni az épület energetikai jellemzőinek javítására. Egyszerre sok változtatás hatásáról átfogó képet legkönnyebben az optimum modul segítségével kaphat.


Utolsó módosítás: 2020. szeptember 22.