WinWatt HidroPlan modul

A WinWatt fűtéstechnikai programcsomag alábbi változataihoz vásárolható kiegészítőként a HidroPlan modul

<< Előző modul Következő modul >>

pinty

rigó

sirály

holló

kócsag

gólya

Radiátorok illesztése

Egy meglévő, vagy egy tervezett rendszer már kiválasztott radiátorainak optimális előremenő hőmérsékletét, illetve hőlépcsőit, térfogatáramait lehet adott szabályok mellett megválasztani a funkcióval.

Felületfűtés-hűtés körök diagram

A diagram segítségével könnyen megállapítható, hogy egy kívánt nyomáseséshez milyen visszatérő hőmérséklet az ideális. Ezzel a módszerrel egy adott osztó-gyűjtő köreit viszonylag könnyen tudjuk kiegyenlítetté, közel azonos ellenállásúvá tenni.

Hálózat optimalizálás

A hálózat méretezésekor kiderül, hogy melyik a mértékadó áramkör, illetve a beszabályozáshoz az egyes szelepeken (strang illetve fogyasztó szelepek) mekkora fojtást kell beállítanunk, hogy a méretezési állapotban a tervezett vízmennyiségek jussanak az egyes fogyasztókra. A statikus beszabályozás során beállított fojtás ugyanolyan hatással bír, mint a csőszakaszok nyomásesése, így adott esetben a szakaszok csőméretének csökkentéséből adódó nyomásesés növekedéssel helyettesíthető a fojtás egy része. Ezt, ha kellő körültekintéssel tesszük, a rendszer működőképessége nem romlik, viszont a rendszer olcsóbb, könnyebben szerelhető lesz. A hálózat optimalizálás ezt a feladatot próbálja automatikusan elvégezni.

A modul fejlesztése, javítása folyamatosan, a frissítésekkel együtt történik.


Utolsó módosítás: 2020. szeptember 22.